pátek 23. ledna 2015

Verriny z okurky a ricotty s krevetami




Ingredience: 

2 okurky (oloupané)
3 malé plátky želatiny
50 ml polotučného mléka
250 g ricotty
150 ml nízkotučného jogurtu 
2 lžíce nadrobno nakrájeného čerstvého kopru 
a několik snítek na ozdobu 
2 lžičky přecezené citronové šťávy a trocha na ochucení krevet
150 g uvařených, vyloupaných krevet 
mořská sůl a bílý pepř 


Postup: 

Okurky podélně rozpůlíme a pomocí lžičky z nich odstraníme semena. Znovu je rozpůlíme po délce, každý kus rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy, nakrájíme na kostičky, dáme do cedníku a posypeme solí. Necháme stát  asi 20 minut. 


Plátky želatiny dáme do mělké nádoby, přelijeme 3 lžícemi studené vody a necháme 5 minut namáčet. Zatím ohřejeme v rendlíku mléko téměř k varu. Jakmile plátky želatiny změknou, přeneseme je do teplého mléka. Odstavíme a mícháme, odkud se želatina nerozpustí. 

Ricottu a jogurt nahladko rozmixujeme, vyklopíme do mísy a nádobu mixéru přitom pečlivě vytřeme stěrkou. Vmícháme mléko se želatinou, přidáme kopr a citronovou šťávu. Kostičky okurek propláchneme studenou vodou a osušíme papírovými utěrkami. Zhruba polovinu kostiček přidáme do směsi s ricottou, směs dle chuti dosolíme, ochutíme bílým pepřem a rozdělíme do sklenic. Sklenice přikryjeme a krém necháme 2 hodiny tuhnout v chladničce. Zbývající kostky okurek přikryjeme a rovněž vychladíme. 

Krém ve sklenicích posypeme zbývajícími kostkami okurky, navrch upravíme krevety, pokapeme trochou citronové šťávy a ozdobíme koprem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat