pátek 23. ledna 2015

Sýry, které chutnají s bílým vínem nejlépe




  • Kozí sýr 

- je sýrem k bílému vínu par excellence, ať už je starý jen pár dnů, týden nebo měsíc. Klasickým doplňkem je Sauvignon blanc, suchý Riesling


  • Feta

- a jiné bílé drobivé sýry, například caerphilly a  wensleydale, se rovněž dobře hodí k svěžím, ovocným bílým vínům. 


  • Horské sýry př. gruyére, comté, beaufort

- francouzský sýr tomme a italská toma, se lépe hodí k bílému vínu než k červenému. Osvědčují se hladká, suchá bílá vína s dobrou kyselostí stejně jako mírně aromatická, třeba alsaské Pinot gris


  • Jemné až středně zralé sýry 

- s omývanou kůrou se hodí k aromatickým vínům, jako je Piot gris a Gewurztraminer

Žádné komentáře:

Okomentovat