pondělí 12. ledna 2015

Marinovaný sýr feta s bylinkami


Ingredience
2 bobkové listy
několik snítek čerstvé mateřídoušky úzkolisté a rozmarýnu
kousek biocitronové nebo biopomerančové kůry 
200 g sýru feta, nakrájeného na kostky
1 lžička celého barevného nebo černého pepře, rozdrceného nahrubo
1-2 dušené chilli papričky (možno vynechat) 
500 ml extra panenského olivového oleje

1-2sterilizované zavařovací sklenice 

Postup: 
Bobkové listy, mateřídoušku, rozmarýn a citronovou kůru (případně pomerančovou) dáme do rendlíku s vroucí vodou a půl minuty povaříme. Vylovíme je děrovanou naběračkou a necháme vychladnout. 

Kostky sýry feta urovnáme do sklenice a mezi ně dáme bylinky, kůru, pepř, chilli papričky. Přilijeme olivovým olej, tak aby byl sýr zcela zakrytý. Sklenici uzavřeme a uložíme na 2-3 dny do chladničky. Před podáváním necháme sýr ohřát na pokojovou teplotu a spotřebujeme ho během 2 týdnů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat